Boheme

La Bohème

Puccini in een boerderij en tussen het publiek

In de nazomer van 2017 wordt deze hartveroverende opera uitgevoerd in de Buitenhof, compleet met een klein, superieur orkest, solisten van formaat, een wervelend koor, een kinderkoor en nog veel meer, onder regie van Sybrand van der Werf en gebruikmakend van alles wat een productie 'op locatie' mooi en spannend kan maken.

Programmaboekje

U kunt naar de volgende pagina's van het programmaboekje door erop te klikken en vervolgens op de pijltjes naar rechts/links te drukken.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

De cast:

MimiMusettaRodolfoMarcelloregiedirigentSchaunardColline

Achtergrond en verhaal

Voor Giacomo Puccini werd La Bohème zijn grote internationale doorbraak als operacomponist. Direct vanaf de première op 1 februari 1896 in het Teatro Regio in Turijn was het publiek laaiend enthousiast en tot op de dag van vandaag zullen weinigen niet diep geraakt zijn bij het zien van dit drama. Niet voor niets is La Bohème een van de meest geliefde opera's in het huidige operarepertoire.

Het libretto vertelt het verhaal van jonge vrienden, arm en levenslustig, die zich verliezen in kunst en liefde.
De dichter Rodolfo, de schilder Marcello, de filosoof Colline en de musicus Schaunard leiden een leven als echte bohemiens in het bruisende Parijs. Rodolfo raakt verliefd op zijn buurmeisje Mimì en er ontluikt een prachtige romantische liefde tussen deze twee. Marcello op zijn beurt is smoorverliefd op Musetta, heel anders, een liefde vol vuur en licht ontvlambare jaloezie.
Maar wat begint in onbekommerde vrolijkheid en optimisme, eindigt in wanhoop en teleurstelling ....

Deze opera speelt op arme zolderkamertjes en op straat onder vrolijke gewone mensen, en hij laat zich dan ook werkelijk prachtig ensceneren in de grote schuur van de Buitenhof met zijn vides en trappen. Klik op onderstaande foto voor een virtuele rondleiding door deze ruimtes.

de Buitenhof 01